08-408 078 20 info@opcommunication.se
Village

Maria och Anders hittade sitt drömboende i solen

Maria kallar det nya hemmet i Thailand för en pensionsförsäkring. Både
ekonomiskt och för att det ger guldkant på livet. Till jul flyttar hon och hennes
man in i sitt nya drömboende.

I december bytte Maria Spårin och hennes man Anders från Åkersberga, ut mörker, kyla och snö mot sommarvärme och gröna golfbanor i Thailand. Då gick deras dröm i uppfyllelse, en dröm där sol, värme och riktigt bra golf är några av de viktigaste ingredienserna.
– Då flyttade vi in i vår nya lägenhet i Scandinavian Village i Bang Saen, cirka nio mil sydost om Bangkok, berättar Maria. Efter att ha ”provbott” där 14 dagar i februari för tre år sedan, blev vi helt sålda på hela konceptet. Det ingår en fantastisk service och den trygga atmosfären där alla känner alla ger fin
trivsel. Närheten till Bangkok gör det lätt att utforska andra delar av Asien, något vi ser fram emot.

För säkerhets skull prövade Maria och Anders att hyra i en helt annan del av
världen, Florida, under en senare semester i november.
– Det finns många svenskar som köper hus och lägenheter även där. Men vi blev inte alls inponerade av klimatet, det var inte alls den sol och värme som vi längtar efter under vinterhalvåret. Så efter ytterligare en vända till Scandinavian Village, bestämde de sig. Det var precis här de ville bo. Med runt tio år kvar till pension, kommer de tills vidare att använda bostaden under semestrar. Men senare blir det nog Thailand mer eller mindre på heltid under vintern.
– Om 10 år, då ska vi stå och slå ut på första tee, och känna att vi har alla
möjligheter att spela mycket och ofta.

För just golfintresset är det som gör Scandinavian Village så intressant för Maria och Anders.
– Ja, vi spelar så ofta vi kan, och runt Bang Saen finns flera fina banor.
Scandinavian Village har ordnat bra avtal så att greenfee och caddie ligger på en rimlig nivå. Vi behöver inte ens ha egen bil, eftersom det går minibusstransporter till de olika banorna från området. aria uppskattar också att det finns en lång rad aktiviteter och service i Scandinavian Village-komceptet. Alla aktiviteter sköts av små grupper bestående av de som bor på området.
– Förutom transporter till golfbanor går det minibuss en gång i timmen till
centrum av den lilla staden. Där finns butiker, marknader och många restauranger. Och en härlig strand för bad om man inte vill stanna vid den stora poolen inom området.

Maria och Anders köpte sin drömlägenhet, den som de bodde i för två år sedan. Det är en tvåa på 82 kvm med en härlig terrass på 36 kvm.
– Eftersom lägenheten tidigare varit för uthyrning och möblerad, så övertar vi lite möbler i samband med köpet. Men resten skaffar vi själva, så det blir nog ett besök på Ikea i Bangkok!
Maria skrattar lite och berättar att hon suttit med Ikea-katalogen i ena handen och sin surfplatta i den andra, för att kolla vilka möbler som finns i Bangkoksortimentet.

Nu längtar både hon och hennes man till december då de kan flytta in och
möblera sitt nya drömboende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *