08-408 078 20 info@opcommunication.se
Amelia

”Jag lever på bästa sändningstid”

Amelia Adamo är 67 år men har inga planer på att sluta jobba. Nu berättar hon hur håller sig aktiv – och lever ett ärligare liv.
– Jag har inte tid med tjafs, säger hon.

 

Amelia Adamo trivs med att bli äldre. I dag lever hon precis som hon vill – utan att behöva vara alla till lags. Nu berättar hon vad som får henne att hålla igång – och vilja ha mer utav livet.

Vad tycker du är största skillnaden i livet efter 60?
– Att man kommit in i No-bullshit-time-åldern, vilket innebär att jag uppnått en ålder då jag
inte har tid med tjafs. Jag lever ärligare, är inte orolig för vad andra ska tycka. En
blandning av större tolerans för olikheter samtidigt som det egna jaget får ta större plats.
Jag är mer jag – borta är ambitionen att alltid vara till lags.
Du uppfann ordet ”mappie” – hur kom du på det och vad står det egentligen för?
– Mappie = Mogen Attraktiv Pionjär Person är en beteckning på M magasins läsare. Vi som först var hippie, sen yuppies och nu mappies, kvinnor som alltid gått lite före. En förändringsbenägen grupp kvinnor som fortfarande, efter gott och väl fyllda 50, vill ha mer av livet och känner att de faktiskt lever på bästa sändningstid.

”Mappie = Mogen Attraktiv Pionjär Person är en beteckning på M magasins läsare. Vi som först var hippie, sen yuppies och nu mappies, kvinnor som alltid gått lite före.”

Hur ser du på pensionsåldern – och hur länge planerar du att jobba?
– Pensionären är inte densamma som tidigare. I dag kan man vara pensionär och jobba vidare. Detta mycket på grund av att så många i vår generation är friska och fortfarande tycker att det är roligt att jobba. Många vill hålla hjärnan igång och finnas kvar i den identitet som ett jobb har gett dem. I dag finns också betydligt större möjligheter att fortsätta jobba i form av olika konsultuppdrag, eller nytt entreprenörskap efter 50. Jag blir 67 i februari och jobbar som chefredaktör och med annat tills dess jag eller Bonniers tröttnar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *