08-408 078 20 info@opcommunication.se
Katerina Janouch 2015 4

Katarina Janouch: ”Kvinnor, krydda vardagen med erotik!”

Ständigt aktuella Katerina Janouch får det att hetta till i vinterkylan. Hon håller oss varm med sin senaste erotiska roman där lusten, begäret och passionen får pulsen att stiga.

Att prata erotik och sex mitt på blanka dagen hade kanske känts aningen udda i vanliga fall, men pratar man med Katerina Janouch, författare och Sveriges främsta sex- och samlevnadsexpert, känns det plötsligt som den enklaste och naturligaste saken i världen. Att vända ut och in på begreppet erotik, som för många är ett delikat och även tabubelagt ämne, som om det var dagens väder som avhandlades känns en vanlig tisdag pirrigt och spännande.
– Jag tror att alla längtar och känner stark åtrå och att de flesta någon gång i livet utsätts för omvälvande känslor som passion medför.

Katerina konstaterar, på sitt raka men också aningen filosofiska sätt, att passion är energikrävande och att den även kan vara mycket tuff. Inte minst då passion inte sällan är förknippad med tabubelagda och starka känslor som frodas i det förbjudna. I drömmen kan var och en i hemlighet nära sina egna fantasier och drömmar men när det gäller att verkligen prata om sex menar Katerina att det är många som anser ämnet mindre lämpligt.
– Det är på något vis inte snyggt att vara för intresserad av sex, speciellt inte om man är kvinna.
När jag frågar om vi inte är rätt så frispråkiga i Sverige svarar Katerina att det till viss del stämmer men att vi fortfarande pratar nedsättande om dem som vi anser är lite för intresserade av sex.
– Att vara översexuell betraktas som negativt och den som är väldigt intresserad av sex pekas bortförklarande och lite skämtsamt ut som sexgalning.
Hon tror att det är ett grundläggande behov och att vi alla vill bli sedda och bekräftade och det även sexuellt.
– Det ligger nog i vår reptilhjärna, det där är biologi och handlar väl om att vi vill vara en godkänd fortplantningspartner eller något åt det hållet. Jag vet inte riktigt, men att driften finns där och att den bubblar under ytan, det vet jag.

hudhunger-inb-webRosanna Wilde, huvudpersonen i den senaste boken ”Hudhunger”, är mitt i livet och har fyllt fyrtio år. Hon är en författare som drabbats av skrivkramp och som inte skrivit en rad på flera år. Hon lever i ett tryggt, avsvalnat äktenskap där erotik och passion lyser med sin frånvaro. Men så en dag står HAN där, brunbränd med vit fladdrande skjorta på hennes svartvitrutiga köksgolv och plötsligt tar livet en ny vändning. Katerina är dock noga med att poängtera att den heta mannen i berättelsen inte dyker upp med svar på livets alla gåtor, utan att han snarare fungerar som en katalysator som knuffar huvudpersonen i rätt riktning.

– Alltför många kvinnor i medelåldern känner sig inte längre sexuella, det beror delvis på att det råder ett ungt kvinnoideal i samhället. Det är också vanligt att man tar sitt förhållande på stort allvar men att man slarvar med sexlivet.

Genom att exempelvis läsa erotisk litteratur går det att väcka slumrande erotiska känslor till liv igen.
– Det sätter igång ett lustpåslag igen vilket ökar lusten och gör en mer kåt helt enkelt.
Läsaren kommer att få följa Rosanna Wilde gripande berättelse i tre böcker och där man snabbt inser att hennes livshistoria i allra högsta grad är aktuell och representerar många moderna kvinnors situation och känslor.
– Vi är en bit på väg när det gäller kvinnors sexualitet, men har ännu en lång väg att gå. Med mina böcker vill jag inspirera kvinnor att värdesätta sig själva och unna sig att njuta av erotik och sex.

Foto: Thron Ullberg

Katerina Janouch

Bor: Innerstan

Familj: Fem barn i åldrarna 14-26 år

Kopplar av genom att: Simma tusen meter och läsa

Aktuell med: ”Hudhunger”, hennes första roman om Rosanna Wilde

Skribent: Ofelia Vasquez Graah-Hagelbäck

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *