08-408 078 20 info@opcommunication.se
IMG 3756 Web

Enkel lasermetod mot åderbråck

Slipp smärtsamt lidande och kosmetiska besvär. På Narva Kirurg Center kan du snabbt bli av med dina åderbråck och få tillbaka livskvaliteten igen.

Kärlkirurgen Stefan Nydahl möter dagligen män och kvinnor med varierande grad av lidande i sitt arbete på den högspecialiserade åderbråckskliniken Narva Kirurg Center i Stockholm.
– Ibland handlar det bara om det kosmetiska, som att man skäms att gå barbent. Men ofta lider många även av ihållande smärta, stickningar och klåda, berättar han och menar att åderbråck därför kan ses som ett verkligt hälsoproblem.

Det positiva är att det går att göra något åt – och numera på ett både enkelt och smärtfritt sätt.
– Här på Narva Kirurg Center är alla läkare specialutbildade kärlkirurger och vi erbjuder bara de senaste, mest moderna behandlingsmetoderna, framhåller Stefan Nydahl och syftar särskilt på den endovenösa laserbehandlingen.

ALLA ÅDERBRÅCK FÖRSVINNER

före-efter-webBehandlingen går ut på att en tunn laserfiber förs in i venen som omger åderbråcken och förstör sedan venen inifrån. Hela ingreppet går på mindre än en timme och patienten behöver inte vara sövd. Det räcker med lokalbedövning och en lugnande spruta.
– För patientens del är behandlingen både enkel och smärtfri. Och alla åderbråck försvinner, garanterar Stefan Nydahl.

Efter operationen får patienten ett bandage som behålls i två dagar. Därefter går det bra att duscha och till och med träna eftersom det inte finns någonting som kan spricka upp och gå sönder.
– Så även återhämtningen brukar gå snabbt och vara relativt smärtfri, understryker han.

LITEN ÅTERFALLSRISK
Risken för att åderbråcken ska komma tillbaka efter en laserbehandling är också förhållandevis liten, runt tio procent. Då kan man med enkla medel ta bort dem igen.
– Oftast erbjuder vi då skumbehandling i stället. Så oavsett problematik finns det alltid ett behandlingsalternativ på Narva Kirurg Center, poängterar Stefan Nydahl, som även framhåller den individuella uppföljningen av alla patienter som utmärkande för kliniken.

Både Stefan Nydahl och hans kollegor får dagligen bevis på att livskvaliteten förbättras avsevärt efter behandlingen, något som det också finns vetenskapliga bevis på.
– Vi möts av oerhört stor tacksamhet. Många vittnar om att såväl obehagliga krypningar och domningar, som smärta och tyngdkänslor helt försvinner, vilket i sin tur ger både bättre nattsömn och ökade möjligheter att leva ett aktivt liv igen. Förutom glädjen i att kunna gå barbent utan att skämmas, så klart.

Text: EVA-LOTTA SIGURDH

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *