08-408 078 20 info@opcommunication.se
Anette Nordvall

Håret torrt på nolltid med revolutionerande handduk

När håret är blött är det som mest sårbart. Se därför till att håret blir torrt så snabbt som möjligt på ett skonsamt sätt. Med hjälp av en ny superabsorberande hårhandduk går torktiden på långt hår gå åtta gånger så fort.

– Jag har religiöst använt handduken från AQUIS sedan 2007. Det är omöjligt att slita ut den, den är flexiblare och hållbarare än silke. Detta gör också handduken till ett miljövänligt val, berättar Anette Nordvall som är generalagent för den unika hårhandduken i Europa.

Det säljs ungefär en halv miljon exemplar av den unika handduken per år utanför Europa. Nu ska den snabbtorkande och miljövänliga hårhandduken lanseras i Skandinavien.
Läs mer om handduken här… 

 

Var rädd om håret
Att torka håret med en tung sträv frottéhandduk är inte bra om man vill ha ett långt och vackert hår. Håret är som mest sårbart när det är blött, därför är det viktigt att håret blir torrt så snabbt som möjligt men också att det får torka på ett skonsamt sätt.
– Genom att låta håret torka utan att rufsa och gnugga med handduken undviker man att hårstråna går av. Den snabbtorkande handduken gör att man inte behöver använda hårfön, vilken också sliter på håret.

Upptäckte handduken i USA
Det var när Anette var bosatt och arbetade i USA som hon stötte på den snabbtorkande hårhandduken från AQUIS.

– Då var mitt hår midjelångt och eftersom jag tränade ofta så var det alltid ett problem med att torka mitt långa hår. När jag introducerades för den här handduken av en slump så var det verkligen något revolutionerande. Mitt långa hår blev torrt jättesnabbt endast genom att gå runt med handduken virad på huvudet som en turban.

När Anette efter 17 år i USA, och med numera knälångt hår, beslutade sig för att flytta hem till Sverige bestämde hon sig också för att introducera handduken i Skandinavien.

Otrolig uppsugningsförmåga
Handduken är vävd med många och långa fibertrådar för absorberande och sammetslen mjuk kvalitet. Det är små hål mellan trådarna som tillsammans med fibrerna gör att vattnet sugs upp snabbare. Materialet är patenterat och kallas AQUITEX.
– Handduken finns än så länge i vitt, men vi arbetar med nya spännande produkter.

Den miljövänliga hårhandduken finns både som vanlig handduk och som turban med ett knäppe, så att den kan bäras medan man utför andra sysslor utan att trilla av. Själva turbanen har mönster-och designpatent. Handduk och turban tvättas i 40 grader utan sköljmedel och säljs också i en miljövänlig förpackning. Hållbarhet är ett ledord.
– Jag behöver aldrig springa iväg med blött eller fuktigt hår, vilket är en extra fördel vintertid! Tänk att handdukar har ett sådan lågt engagemang och är en så viktig process i själva hårtvättsprocessen, otrolig otippat att det är så här enkelt, avslutar Anette.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *