08-408 078 20 info@opcommunication.se
Bigmodel Front

Aquis The HairTowel – Som Rehab för håret

Aquis är en unik hårhandduk som ger ett naturligt vackert hår. Den torkar håret upp till 8 gånger snabbare än exempelvis frottéhanddukar. Behovet av hårtork och risken för onödigt slitage minskar helt enkelt. I USA har Aquis funnits sedan 1990 och finns nu äntligen i Sverige där många redan har upptäckt hårhanddukens fantastiska egenskaper.

Vid ett besök på Aquis svenska kontor på Stureplan mitt i Stockholm får vi svar på frågorna. Anette Nordvall, ägaren av den Nordiska Generalagenturen, har använt sin Aquis hårhandduk sedan 1997 och kan inte vara utan den.
– Håret är som mest känsligt när det är blött och måste torkas mycket varsamt. Därför 
är det så viktigt hur vi torkar det. Att använda och till och med gnugga håret med en handduk av hård bomull belastar varje hårstrå och ökar risken för kluvna toppar och även håravfall, förklarar Anette.
– Om du i stället använder Aquis hårhandduk eller turban blir håret omhändertaget och vitaliserat under torkningen. Det patenterade materialet Aquitex® som tack vare sin unika vävteknologi transporterar vattnet från håret längs med silkestunna fibertrådar som ett kanalsystem så att hela handduken blir blöt.

Tack vare den höga absorberingsförmågan blir hårtorkningen så mycket mer snabb och effektiv. Man bara kramar ur överflödigt vatten, virar om och låter Aquis göra jobbet, fortsätter Anette och demonstrerar samtidigt hur enkelt turbanen fästs med en knapp i nacken. Tre engelska ord sammanfattar upplevelsen väldigt bra, säger Anette avslutningsvis: Wrap, Relax, Revive.
Alltså, vira om, koppla av och vitalisera – ungefär. Det kallar vi rehab för både kropp, själ – och hår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *